Utställning med konstglas av Mårten Medbo, 1 - 29 juli 2006.

Glaset var utfört vid Ajeto i Tjeckien.

Mårten Medbo är född 1964 i Järfälla, Stockholm, och bor och arbetar i Kräklingbo, Gotland. Glaset var utfört vid Ajeto i Tjeckien.

Mårten Medbo är utbildad vid Konstfack i Stockholm. Han är representerad bl a på Nationalmuseum, Röhsska museet i Göteborg.

Pressklipp om utställningen

Barometern 5 juli
Mårten Medbos slipade skålar är resultatet av en mödosam process i hyttan. Under blåsningen doppas glasbubblan undan för undan i olika färgsmältor. Först under den tidsödande slipningen går det att se hur de starka färgerna är lagrade på varandra. Resultatet blir respektingivande glaspjäser med massiv tyngd, men i sin mönstring också lekfull lätthet.
 
Östra Småland 3 juli
Glas med elegans och lekfullhet. På väggarna klättrrar fantastiska skapelser som kan ses som något mittemellan molekylmodeller och fjärilslarver.
 
Ölandablsdet1 juli
De verk Mårten Medbo visar i det ljusdruckna galleriet i Vickleby är slipade blåsta skålar i flerfärgade lager och stora massiva fat som är kuddliknande och på ett fascinerande sätt undflyende i formen. På fler vita podier mot trädgården står ett antal klarröda glasskålar med vita kulor på utsidan som utvidgats under blåsningen. På väggarna finns slutligen molekylliknande strukturer med rosa eller silverfärgade mindre sfärer uppsatta. Det är en vacker och fantasieggande installation.

Copyright Galleri Landborg 2013-2018.