Hans Frode

Hans Frode är född 1951 i Västerås och utbildade sig vid Byam Shaw Art School i London. Han har varit verksam i New York sedan 1980-talet och har varit med att bygga upp Urban Glass, som ligger i Brooklyn. Där lärde han sig att arbeta i neon och att gjuta glas i pate de verre. Han målar motiven till sina tavlor på glasskivor monterade i gamla träramar, och förstärker bilderna med gjutna glasapplikationer i relief från glasskiva, upplysta bakifrån med olika färger från neonrör. Han arbetar även mera skulpturalt t ex med glasfrukter på fat eller glasfioler i fodral, även då med neonbelysning.Hans Frode är representerad bl a på Steuben Glass i New York, Glasmuseet i Ebeltoft, Smålands Museum, Malmö Konstmuseum, Museum des Art Decoratifs de Lausanne i Schweiz, VIDA museum på Öland.

Hans Frode har gjort offentliga utsmyckningar bl a i Västerås badhus, Apoteksbolaget i Stockholm, Kalmarsalen, Zürichhuset i Stockholm.

Hans Frode ställer ut över hela världen och regelbundet i Sverige, bl a vid triennalerna i Borgholms slottsruin 1999 - 2005, i Konsthallen i Hishult 2000-2006 och på Smålands museum 2009. Han bor på somrarna på Öland.

Hans Frode ställde ut på Galleri Landborg sommaren 2010 med utsällningen "Ölandskap". 

Glasföremål av denna formgivare

SÅLD
Skulptur "Fruktskål"
Hans Frode
Skulptur "Stilleben"
Hans Frode

Copyright Galleri Landborg 2013-2018.